Annonce

Annonce

Brev:

Hjælp til maden


18. august 2021

Alder:
10 mdr.

Hjælp til maden

Hej Helen,

Vi håber, du kan hjælpe os med Idas mad, for vi er ved at løbe tør for både tålmodighed og ideer.

Ida bliver 11 måneder i næste uge, og hun har været i gang med rigtig mad i et halvt år nu. Selvom hun har haft et halvt år til at øve sig, spiser hun stadig primært grød. Vi serverer grød til morgen, eftermiddag og aften med enten frugtmos eller grøntsagsmos i. Hun går i vuggestue, hvor hun bliver tilbudt frokost hver dag, men de har også bøvl med at få mad i hende andet end en smule. Når de får mad i hende, er det primært havregrød. Derudover bliver hun tilbudt et måltid med brød og frugt om eftermiddagen i vuggestuen, som hun ikke rigtigt spiser så meget af, og derfor får hun grød, når hun kommer hjem om eftermiddagen.

Hendes dag ser cirka sådan her ud:
07.00: Godmorgen
08.00: Morgengrød (majs- og hirsegrød samt fuldkornsgrød med frugtmos i)
08.30-09.00: Ankommer til vuggestuen
10.45: Bliver tilbudt frokost men spiser ikke så meget
11.30-13.30: Middagslur (cirka)
13.30: Bliver tilbudt eftermiddagsmad men spiser ikke så meget
15.00: Kommer hjem og får eftermiddagsgrød (majs- og hirsegrød samt fuldkornsgrød med frugtmos i samt hapsere i form af agurkestave, kyllingepølse, vandmelonstave og ...


Annonce

... andet)
16.30-17.30: Amning og eftermiddagslur (denne amning hjælper, så hun ikke søger helt så meget om natten)
19.00: Aftensmad (majs- og hirsegrød samt fuldkornsgrød med frugtmos i samt hapsere i form af agurkestave, kyllingepølse, vandmelonstave og andet)
21.00: Godnat med amning

Dertil skal nævnes, at hun stadig ammer lidt om natten. Vi er ikke sikre på, at vi er klar til, at det skal stoppe endnu.

Hun vil overhovedet ikke spise brød, og når vi serverer det for hende, bliver det spyttet ud igen. Det gælder både bondebrød og boller med forskelligt slags pålæg (makrelguf, torskerogn, leverpostej, smør, ost, kyllingepålæg). Hun vil heller ikke spise kartoffelmos, pasta, kødboller (lavet på kylling eller svin), avokado, æg, rejer og meget andet. Én dag er det lykkedes os at få æg og rejer i hende, hvor hun virkeligt spiste, og siden har hun ikke villet røre det. Vi har både prøvet at lade hende sidde og lege med maden selv, og vi har prøvet at made hende. Hun har også fået en gaffel med mad i hånden, så hun selv kunne komme maden i munden. Intet virker, og vi ved snart ikke, hvad vi skal prøve mere. Har du nogle gode råd til os?

På forhånd mange tak for hjælpen.

Venlig hilsen
Et par utålmodige forældre

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide: Undgå uønsket kemi i dit barns mad

De gode råd er mange, og som forældre kan det være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. Derfor har Fødevarestyrelsen samlet de vigtigste anbefalinger til at undgå uønsket kemi, så du hurtigt kan få et overblik over hvilke fødevarer, du bør være opmærksom på.

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

15. maj 2024 | Kost og ernæring | 10 mdr.

Skære ned i erstatning, hvordan?

Kære Helen Jeg har en datter på 10,5 måneder, der har været fuldt...

Læs hele brevet og Helens svar


23. april 2024 | Sovevaner | 11 mdr.

Putning - 11 mdr.

Hej Helen, Jeg skriver igen, fordi min søn snart bliver 1 år gammel og skal...

Læs hele brevet og Helens svar


21. april 2024 | Kost og ernæring | 12 mdr.

1 år, mad og sove egen seng

Hej Helen, Lige lidt info om vores dreng. Han er en etårig, lattermild,...

Læs hele brevet og Helens svar


19. april 2024 | Opdragelse | 12 mdr.

Temperament 12 mdr.

Kære Helen Vores søn på lidt over 1 år er gennem den sidste måned blevet...

Læs hele brevet og Helens svar


11. april 2024 | Sovevaner | 9 mdr.

Dårlig søvn og stop af amning

Hej Helen. Nu har jeg endelig fået taget mig mod og tiden til at skirve til...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tommelfinger - sutte på

Allerede mens barnet ligger i mors mave under graviditeten, øver det sig i at sutte på finger. Derfor ser man ofte, at nyfødte og småbørn ligger og sutter på deres fingre - det har de også gjort inde i maven.

At sutte på tommelfinger har akkurat samme beroligende effekt som al anden sutten hos spædbørn. Suttebehovet er naturligt og må ikke undertrykkes, da det giver barnet en form for tryghed. Det er dog stadig vigtigt, at barnet får den tryghed og opmærksomhed, som det har...

Læs mere i Babylex

Natamning

Mælkeproduktionen sker også om natten, og i den første tid efter fødslen er det en rigtig god idé at amme om natten. Faktisk er natamning med til at holde din mælkeproduktion igang, fordi du om natten producerer mere af det mælkestimulerende hormon.

De fleste børn vil i de første måneder have behov for amning om natten, og det er først efter 6 mdr.s alderen, at de fleste børn ernæringsmæssigt ikke længere behøver mælk midt nat. I 6 mdr.s alderen vil barnet kunne spise skemad om...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dit svar til min ældste søn og hans spørgsmål om ’bierne og blomsterne’. Vi har læst et par bøger sammen, han grinede rigtig meget … men fik stillet sin nysgerrighed!

Det var en rigtig god idé at læse bøger sammen, for du har jo fuldstændig ret: Det kan være grænseoverskridende for både barn og voksen af snakke om den slags sammen, mens en bog oplyser nøgternt og godt. Intimsfæren bevares intakt, genialt!


Annonce